Wonder | Jessica Backhaus

Jessica Backhaus (Berlijn) geeft inzicht in haar werkwijze aan de hand van Foam Magazine thema ‘Wonder’. Korte film voor Foam For You. (15 min.)

‘Wonder | Jessica Backhaus’ is de tweede aflevering uit een serie korte documentaires van internationale fotografen die Willem Aerts maakte in samenwerking met Foam Magazine, het internationale fotomagazine van Foam Amsterdam en Foam For You. In deze inspirerende serie zien we professionele fotografen aan het werk en geven zij op inspirerende wijze inzicht in hun visie over fotografie.

In deze aflevering neemt Jessica Backhaus ons mee door Berlijn. Wat trekt haar aan en waar richt zij haar camera op?

Jessica Backhaus is geboren in Cuxhaven, Duitsland. Op haar 16e verhuisde ze naar Parijs waar ze visuele communicatie en fotografie studeerde en later werkte als foto-editor. Haar passie voor fotografie bracht haar 8 jaar later naar new York waar ze andere fotografen assisteerde en haar eigen stijl ontwikkelde. Jessica Backhaus wordt aangetrokken door verstilde momenten en details die door anderen snel over het hoofd worden gezien. Haar visuele stijl is intiem, poëtisch en delicaat.  Haar fotoboek ‘One day in november’, waar deze aflevering over gaat, is een visuele ode aan haar vriendin en mentor Giséle Freund, met wie ze een jarenlange goede vriendschap onderhield. Haar werk is tentoongesteld in talloze solo en groepsexposties. Jessica Backhaus woont in Berlijn.

‘Als je weet welke technieken er allemaal bestaan en je erachter bent welke benadering je goed ligt, laat dan de techniek los en ga fotograferen vanuit je hart. je weet wanneer een foto goed is of niet. Niet alleen als fotograaf, ook als kijker. dat voel je gewoon aan.’ (Jessica Backhaus over ‘Wonder’)

Comments are closed.