Info Willem Aerts

Willem Aerts studeerde aan de Academie Beeldende kunsten Maastricht (audio-visuele vormgeving) en volgde hierna en studie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie Amsterdam, waar hij in 2001 afstudeerde aan de richting regie.
Na zijn studie stond hij twee seizoenen in het theater in de voorstellingen ‘Forgotten Faces and Future Lives’ (waarvoor hij ook het audio-visuele materiaal maakte) en ‘Body’.
Beide voorstellingen, gemaakt door Les Enfants Terribles, zijn te zien geweest in de Stadsschouwburg Amsterdam en hebben door Nederland gereisd. Body was ook te zien in het fameuze off-Broadwaytheater ‘La Mama’ in new York.

Na zijn studie en uitstap in het theater is hij zich gaan richten op het regisseren van documentaires, videoclips, trailers en audio-visueel materiaal voor internet. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt voor bedrijven als communicatiebureau Vandejong, ISH, Theater Terra, musea als Science Center NEMO, de Hermitage Amsterdam, Bonnefantenmuseum Maasticht en Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Vooral de samenwerking met Foam, waar hij ook twee jaar project coƶrdinator is geweest voor het talent-ontwikkelingstraject Foam Lab, is de laatse jaren heel intensief geweest. Samen met Foam ontwikkelde hij een serie korte films over internationale fotografen.

Recentelijk heeft hij de documentaire ‘I will speak, I will speak’ afgerond die hij regisseerde en ontwikkelde samen met Erwin Kokkelkoren. Momenteel werkt hij als documentaire regisseur en editor.