Foam Magazine Talent | Marleen Sleeuwits

‘Interiors.’ Interview met Marleen Sleeuwits (Nederland), afgestudeerd aan de KABK Den Haag, geselecteerd als Foam Magazine Talent 2012.

De laatste jaren heeft Marleen Sleeuwits interieurs gefotografeerd die ze tegenkwam op willekeurige plaatsen. De verlaten hoeken van lege kantoorgebouwen, wachtkamers op luchthavens en lege gangen in hotels. Het zijn ruimtes waar elke connectie met de buitenwereld ontbreekt. het is onduidelijk wat hun functie is, waar de ruimtes zich bevinden en op welk tijdstip ze gefotografeerd zijn. Ze bevinden zich als het ware buiten ons bewustzijn. Dit gevoel van vervreemding en disconnectie ligt aan de basis van het werk van Sleeuwits.

De ruimtes die haar aandacht trekken en die zij fotografeert zijn ruimtes die geen duidelijke functie meer hebben, het zijn eigenlijk loze ruimtes. Sleeuwits nodigt, mede door het grote formaat en de scherpte van de foto’s, de kijker uit om in de ruimte te stappen en zijn eigen fysieke gevoel met de ruimte te ervaren, los van de functie die deze ruimte ooit had. In de serie speelt ze een complex spel met de schaal en perceptie van de ruimte en de spanning tussen realiteit en illusie.

Inmiddels gaat Sleeuwits een stap verder met haar serie door zelf in de ruimtes aan de slag te gaan met panelen, verf en tape. Hierdoor krijgt haar werk een meer installatie-achtige uitstraling.

Comments are closed.