Foam Lab | Lomography

Foam Lab | Lomography. Korte viral voor het evenement ‘Lomography’ van Foam Lab, het experimentele broertje van Foam Amsterdam.

Op vrijdagavond 5 maart 2010 organiserde Foam Lab alweer het derde evenement: LOMOGRAPHY. Lomografie is analoge fotografie in zijn meest spontane vorm. Snapshots die zich kenmerken door blurry beelden en hoge kleurcontrasten zijn typerend voor deze bijzondere vorm van fotografie die een terechte comeback aan het maken is. Foam Lab vind dat analoog het nieuwe digitaal is: Lomografie is uniek, toegangkelijk en nog veel te onbekend in Amsterdam. Om die reden verandert Foam Lab het museum voor een avond in een House of LOMOGRAPHY.

Foam Lab vierde het suces van LOMOGRAPHY met een bijzondere expositie in mei 2010. In samenwerking met Streetlab cureerde Foam Lab een tentoonstelling met tientallen inzendingen van de Red Bull 5 Pics deelnemers die met een lomo camera hadden meegedaan aan SAFARI.

Foam Lab is het experimentele broertje van Foam Amsterdam. Een werk-ervaringstraject voor 7 jonge professionals die staan te popelen om de kunst & cultuursector te bestormen.

Comments are closed.