Construct | Melanie Bonajo

Melanie Bonajo (Amsterdam) geeft inzicht in haar werkwijze aan de hand van Foam Magazine thema ‘Construct’. Korte film voor Foam For You. (15 min.)

‘Construct | Melanie Bonajo’ is de derde aflevering uit een serie korte documentaires van internationale fotografen die Willem Aerts maakte in samenwerking met Foam Magazine, het internationale fotomagazine van Foam Amsterdam en Foam For You. In deze inspirerende serie zien we professionele fotografen aan het werk en geven zij op inspirerende wijze inzicht in hun visie over fotografie.

In deze aflevering neemt Melanie Bonajo ons mee in haar rijke fantasiewereld vol anti-helden en mytische figuren.

Melanie Bonajo is geboren in Heerlen, 1978.  Ze volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld academie waar ze in 2002 afstudeerde. Hoewel Melanie Bonajo op de eerste plaats een fotograaf is, werkt ze als een performance artiest. Inmiddels heeft ze en indrukwekkende CV van zowel Nederlandse als internationale exposities. Haar werk verschijnt regelmatig in boekvorm of als uitgebreide museum catalogus, maar ook in tijdschriften als Capricious, Glumagazine en Zoo.

Vanuit een technisch perspectief zijn haar foto’s vaak ingenieuze constructies. Aan de andere kant kan het haar vaak niet schelen of een foto technisch perfect is, het juiste licht of de juiste compositie heeft. Dan registreert ze simpelweg wat er te zien is of wat ze heeft gebouwd. Haar werk bevat elementen van performance en installatiekunst, net als het werk van haar Nederlandse collega’s die in dezelfde tijd als haar aan de Gerrit Rietveld Academie studeerden.

‘Je moet altijd uitgaan van je eerste impuls. laat je niet beperken door vaste ideeën over hoe een werk tot stand moet komen. Misslukking hoort evengoed bij het proces als succes en stommiteiten zijn evengoed een kroon op het werk als het eindresultaat’.(Melanie Bonajo over Construct)

Comments are closed.